Infosessie Delfshaven Lokale culturele programmering

Op 06 oktober 2020
10:00 - 11:00 uur
online

Online informatiebijeenkomst Lokale culturele programmering (LCP) voor initiatiefnemers, bewoners en andere geïnteresseerden in Rotterdam Delfshaven.

De gemeente Rotterdam kiest voor Cultuur Concreet als coördinator Lokale Culturele Programmering (LCP). De komende periode organiseert Cultuur Concreet digitale infosessies over de vernieuwde werkwijze en de specifieke speerpunten per gebied. 

Aanmelden is niet meer mogelijk. De informatiebijeenkomst is na afloop op deze website terug te kijken.

Over LCP
LCP – dat het Snelloket en Kunst en Cultuur in de Gebieden vervangt – is bedoeld om het cultuuraanbod in de Rotterdamse wijken te versterken en dit zo veel mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en behoefte van de inwoners. Het cultuurbudget dat door de gemeente aan elk gebied is toegekend wordt - met uitzondering van Overschie - vanaf 2021 beheerd door een cultuurregisseur van Cultuur Concreet.

Cultuurregisseur
De cultuurscouts van Cultuur Concreet werken al bijna twintig jaar als aanjagers van kunst en cultuur in de wijk. Directeur Gaby Lafeber noemt de veranderende rol – van ‘scouten’ naar ‘regisseren’ een logisch vervolg. “Daarom noemen we onze cultuurscouts vanaf nu dan ook cultuurregisseur. Met dit budget hebben we er een belangrijk instrument bij om mee te investeren in het potentieel van de wijken.” aldus Lafeber. “Samen met initiatiefnemers willen we stappen zetten in een programmering voor iedereen die cultuur wil maken, delen en beleven.”

Vond je dit artikel nuttig? Ja / Nee
Dank voor je reactie. Kunnen we dit artikel nog verbeteren?
Dank voor je reactie. Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback!

Vragen?

Kom je er niet uit? Of heb je nog vragen over dit onderwerp? We helpen je graag!