Infosessie Prins Alexander Lokale culturele programmering

Op 05 november 2020
15:00 - 16:00 uur
online

Online informatiebijeenkomst Lokale culturele programmering (LCP) voor initiatiefnemers, bewoners en andere geïnteresseerden in Prins Alexander

De gemeente Rotterdam kiest voor Cultuur Concreet als coördinator Lokale Culturele Programmering (LCP). De komende periode organiseert Cultuur Concreet digitale infosessies over de vernieuwde werkwijze en de specifieke speerpunten per gebied. 

Via deze link kun je inloggen om de sessie live te volgen. Via een speciale chatfunctie is het dan ook mogelijk om direct vragen te stellen. De informatiebijeenkomst is na afloop ook op deze website terug te kijken.

volg de infosessie live

Over LCP
LCP – dat het Snelloket en Kunst en Cultuur in de Gebieden vervangt – is bedoeld om het cultuuraanbod in de Rotterdamse wijken te versterken en dit zo veel mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en behoefte van de inwoners. Het cultuurbudget dat door de gemeente aan elk gebied is toegekend wordt - met uitzondering van Overschie - vanaf 2021 beheerd door een cultuurregisseur van Cultuur Concreet.

Cultuurregisseur
De cultuurscouts van Cultuur Concreet werken al bijna twintig jaar als aanjagers van kunst en cultuur in de wijk. Directeur Gaby Lafeber noemt de veranderende rol – van ‘scouten’ naar ‘regisseren’ een logisch vervolg. “Daarom noemen we onze cultuurscouts vanaf nu dan ook cultuurregisseur. Met dit budget hebben we er een belangrijk instrument bij om mee te investeren in het potentieel van de wijken.” aldus Lafeber. “Samen met initiatiefnemers willen we stappen zetten in een programmering voor iedereen die cultuur wil maken, delen en beleven.”

Vond je dit artikel nuttig? Ja / Nee
Dank voor je reactie. Kunnen we dit artikel nog verbeteren?
Dank voor je reactie. Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback!

Vragen?

Kom je er niet uit? Of heb je nog vragen over dit onderwerp? We helpen je graag!