cultuurregisseur Hoogvliet & Pernis
Annet Schipper
cultuurregisseur Hoogvliet & Pernis

Annet Schipper

Op mijn vijfde of zesde levensjaar zag ik het Zwanenmeer, een ballet van Tsjaikovski in het Oude Luxor. Ik wist het zeker: ik wil ballerina worden. Hup op ballet! Iedereen een knotje op het hoofd (incluis mijzelf) amper jongens in de klas. Heerlijk! Wat bleek allerlei lessen en audities later; ik was geen natuurtalent. Vanaf toen hield ik van de tonen van piano, van dans en ook nu probeer ik eigenlijk al dansend door het leven te gaan. Ik heb kunst en cultuur als levenshouding. Maar wat als ik het Zwanenmeer als jong meisje niet had gezien, hoe had ik dan de wereld ingekeken?

"Kunst en cultuur zijn mijn levenshouding. Ze hebben me gevormd en laten zien hoe prachtig de wereld kan zijn. Maar wat als ik als jong meisje het Zwanenmeer niet had gezien?”

Na wat omzwervingen, castingbureau, theaterproducties, kwam ik terecht bij Cultuur Concreet. Hoe meer Rotterdammers, hoe meer cultuur en ook nog eens dichtbij. Het lijkt wel mijn lijfspreuk! Ik heb acht jaar in Hoek van Holland gewerkt en prachtige mensen ontmoet. Ook mooi om te zien hoe een gebied verandert; mooie metro, mooi museum voor minimalistische kunst en het Kuzhuis. Rozenburg heeft hele goede dansscholen, een mooie stichting voor Kunst en Cultuur en mooie beelden in de buitenruimte. Ik hoop in Hoogvliet en Pernis ook bij te mogen dragen aan cultuur aldaar. Ik wil wat er is ondersteunen, en wat er niet is helpen opzetten!

Ik ben blij dat ik kan helpen; iemand die de wereld een beetje mooier probeert te maken.

Artikelen door Annet

toon meer resultaten