Cultuurregisseur Hillegersberg-Schiebroek
Liam Noordzij
Cultuurregisseur Hillegersberg-Schiebroek

Liam Noordzij

Hallo! Mijn naam is Liam Noordzij. Ik ben 25 jaar oud en woon inmiddels acht jaar in Rotterdam. Mijn eerste woning was in Feijenoord, om vervolgens via Prins Alexander en Oud-Mathenesse neer te strijken in Blijdorp. Zo heb ik van heel Rotterdam sfeer mogen proeven! Vanaf 17 april ben ik werkzaam bij Cultuur Concreet als Cultuurregisseur van Hillegersberg-Schiebroek. Naast mijn werkzaamheden hier, zit ik in het bestuur van Stichting Taylor Made. Een stichting die zich richt op de culturele en persoonlijke ontwikkeling van jongeren, met behulp van podiumkunsten. Ook ben ik elke zaterdag te vinden op het veld van V.V. Hillegersberg, als aanvoerder van het vierde elftal.

Ik kwam al op jonge leeftijd in aanraking met de cultuursector door middel van podiumkunsten. Begonnen als danser en doorgegroeid naar acteur, raakte ik steeds meer betrokken bij het schrijven van theaterproducties. Ik wilde mijn passie graag overbrengen naar anderen, dit deed ik door als docent jongeren te inspireren. Met als grootste doel een brug slaan tussen de jongeren en de kunst- en cultuursector. Ik behandel graag maatschappelijke thema’s en zet kunst en cultuur in als instrument om verandering te brengen. Dit kan zijn met theater, film, literatuur of muziek. Zo lang het mensen raakt! Naast een passie voor kunst heb ik een grote passie voor voetbal. Twee werelden die op het eerste oog niet samengaan, probeer ik samen te brengen!

Ik vind het voor de wijk erg belangrijk dat we waarderen wat we hebben, maar open staan voor het nieuwe. Sommige initiatieven komen al jaren terug en zorgen voor een stukje karakter en cultuur, dit moeten we dan ook behouden. Aan de andere kant wil ik investeren in een volgende generatie cultuurmakers. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van de creativiteit uit de wijk.

Ik wil graag meer leren over de wijk. Daarom maak ik graag kennis met inwoners en initiatiefnemers uit de buurt. Mocht u de behoefte hebben om contact op te nemen; graag! Vertel mij meer over de wijk, de behoeftes, de kansen en de problemen.

Artikelen door Liam

toon meer resultaten