cultuurregisseur Feijenoord
Titia Kitambala
cultuurregisseur Feijenoord

Titia Kitambala

Toen ik mijn studie begon in Rotterdam (Media & Entertainment Management aan de Hogeschool InHolland) ging er een wereld voor me open. Ik ben namelijk geboren en opgegroeid in het kleine stadje Wageningen, waar ik een redelijk onbezorgde jeugd heb gehad. En al had ik al wel wat van de wereld gezien – ik heb namelijk twee jaar in Angola gewoond en ben daarnaast ook half Rwandees – was ik de diverse culturen en gewoontes van de grote stad niet gewend. Super spannend, maar ik vond het ook heel leuk. Ik viel ineens niet meer op, maar tegelijkertijd was iedereen ook heel anders.

"De diversiteit van Rotterdam opende mijn ogen en mijn hart. Het voelde als thuiskomen in een stad vol verschillende culturen en gewoontes en ik ontdekte mijn passie om iets voor anderen te betekenen."

Ik heb het altijd interessant gevonden om te leren over de verschillende culturen. Zo heb ik tijdens mijn studie vaak bij sociaal maatschappelijke en culturele organisaties stage gelopen. Onder andere bij een non-profit organisatie in Brazilië. Die bood buiten schooltijd sport- en cultuuractiviteiten aan, aan kinderen in een bepaalde sloppenwijk om ze zo te helpen op het rechte pad te blijven. Hier kwam ik erachter hoeveel energie het mij gaf om iets voor anderen te kunnen betekenen en wat onder andere cultuur voor iemand kan betekenen.

Toen ik terugkwam ik Rotterdam bleek dat mijn interesse steeds dezelfde richting bleef houden, namelijk culturele organisaties. Zo liep ik nog stage bij Bird en SKVR. Na mijn studie kwam ik bij Cultuur Concreet terecht. Zonder nog veel te weten over wat mijn werkzaamheden zouden zijn, ging ik aan de slag. Ik leerde de stad en haar bewoners steeds beter kennen. Inmiddels werk ik er al een aantal jaar en ben ik nog steeds super trots dat ik onderdeel mag zijn van Cultuur Concreet. En zo diverse culturele projecten mag ondersteunen die van veel betekenis zijn voor de Rotterdammer.

Artikelen door Titia

toon meer resultaten