Rotterdam

Gebieden

In alle veertien gebieden helpt Cultuur Concreet Rotterdammers om grote en kleine ideeën op het gebied van kunst & cultuur waar te maken.

Centrum

In het Centrum wordt - vanzelfsprekend - veel georganiseerd en geïnitieerd op het gebied van kunst en cultuur. De uitdaging is om dit aanbod ook aan te laten sluiten op de vragen en behoeften van de inwoners van de wijken.

Charlois

Kunst & cultuur zit zeker in het DNA van Charlois. Dat geldt helaas niet voor alle bewoners omdat de uitdagingen op andere gebieden - armoede, laaggeletterdheid en werkloosheid - groot zijn.

Delfshaven

Het culturele klimaat in Delfshaven is net zo divers als haar inwoners. De culturele infrastructuur is in sommige wijken ook veel sterker dan in andere. De uitdaging is om op de juiste plekken aan te jagen, te ontwikkelen en te versterken.  

Feijenoord

Kunst en cultuur zit in het DNA van Feijenoord, maar dat is niet in alle wijken zo. Er is een groot verschil tussen de wijken dichtbij het centrum - bijvoorbeeld de Kop van Zuid - en die wat verder 'op Zuid'. 

Hillegersberg - Schiebroek

In Hillegersberg-Schiebroek ontstaan steeds meer succesvolle evenementen op initiatief van bewoners en lokale partijen. De uitdaging ligt in dit gebied in het verbinden van partijen en het gebruik maken van elkaars expertise.

Hoek van Holland

Hoek van Holland is klein en groot(s) tegelijk. Kunst is niet vanzelfsprekend in 'de Hoek', maar het ontwikkelt zich steeds meer tot een serieuze vier seizoenen badplaats, waar ook ruimte is voor cultuur. Met activiteiten die zowel voor bewoners als badgasten aantrekkelijk zijn. 

Hoogvliet

De combinatie van ruimte, groen en bedrijvigheid maakt Hoogvliet een prettige woonplaats. Met bijn 35 duizend inwoners valt er in Hoogvliet best wat te beleven. Zeker ook op het gebied van kunst & cultuur!

IJsselmonde

Op het gebied van kunst en cultuur is IJsselmonde kansrijk om goed op de kaart te zetten. Er is verrassend veel muziektalent te vinden, maar ook beeldende kunst, stand-upcomedy, dans en theater zijn in opkomst. Hierbij staat ontmoeting vaak centraal.

Kralingen - Crooswijk

Het culturele klimaat in Kralingen-Crooswijk is net zo divers als haar inwoners en volop in ontwikkeling. Dat biedt enorme kansen voor wie hier iets wil ondernemen. 

Noord

Noord heeft een sterke culturele infrastructuur, die opgebouwd is uit lokale culturele ondernemers, kunstenaars en bewoners. Deze mensen maken dat je je in Noord geen dag hoeft te vervelen!

Overschie

Aan de Schie, in de pittoreske oude stadskern, klopt het culturele hart van Overschie. Met de Grote Kerk, het museum Oud Overschie en wijktheater 'in de Lugt'. Naast deze 'ankers' is er in dit gebied nog voldoende ruimte voor nieuwe initiatiefnemers.

Pernis

Met nog geen vijfduizend inwoners, is Pernis het kleinste gebied van Rotterdam. Het gebied is letterlijk een dorp in de haven. Het dorpse karakter van Pernis komt tot uitdrukking in de sterke cohesie tussen bewoners, in het uitgebreide verenigingsleven en ook in alle culturele activiteiten die er worden georganiseerd. 

Prins Alexander

Een stad op zich, dat is Prins Alexander met zijn zeven zeer verschillende wijken. Het culturele klimaat is net zo divers als haar inwoners. De uitdaging is om op de juiste plekken aan te jagen, te ontwikkelen en te versterken. 

Rozenburg

Met haar ligging op een voormalig maaseiland, omgeven door een prachtige groengordel, is Rozenburg een groene parel te midden van alle industrie. Kenmerkend aan Rozenburg zijn de vele bewoners die op vrijwillige basis actief betrokken zijn bij de Rozenburgse verenigingen en stichtingen, of die op eigen kracht een project weten op te zetten.