Rotterdammers geven boost aan cultuur in hun wijk

door Sylvia van Aartsen
op 14 maart 2022

Van kunst op straat in Noord tot poëzie in Overschie en van urban arts in Prins Alexander tot muziek aan de Maas in Pernis. Voor een optreden of workshop kun je gewoon om de hoek terecht. Maar liefst veertig initiatiefnemers uit alle Rotterdamse gebieden geven – met steun van Cultuur Concreet – het culturele leven in de wijken dit voorjaar een extra boost.

Cultuur Concreet steunt plannen voor het herstel van cultuur in de wijk met een financiële bijdrage van maximaal €10.000. Meer dan honderdvijftig inzendingen kwamen er binnen. Gaby Lafeber, directeur Cultuur Concreet: “Waar we al rekening mee hielden gebeurde. Het beschikbare budget werd vier keer overvraagd. Een indrukwekkende hoeveelheid initiatief uit de wijken, die getuigt van een grote veerkracht. De Cultuur Boost is echt een programma voor en door Rotterdammers.”

Energie
“De beste plannen zijn, binnen het budget dat we van de gemeente Rotterdam hebben gekregen, beloond met een Cultuur Boost bijdrage. Bijzondere samenwerkingen of ideeën met een duurzaam effect op de wijk bijvoorbeeld,” vervolgt Lafeber. “Gelukkig gaat Cultuur Concreet verder dan alleen een financiële bijdrage. Creativiteit en het zoeken naar mogelijkheden zijn de basis van onze aanpak. Daarom gaan onze cultuurregisseurs ook met een flink aantal niet geselecteerde initiatiefnemers in gesprek om te kijken hoe we hen verder kunnen helpen. Deze energie wil je natuurlijk vasthouden!”

Maak mee in je wijk
Cultuur Boost is onderdeel van het programma Maak Mee In Je Wijk! waarin Cultuur Concreet samen met O. festival en SKVR, gesteund door Gemeente Rotterdam, ervoor zorgt dat Rotterdammers weer in de buurt weer mooie dingen kunnen horen, zien en doen. Kortom, een herstart van de cultuur in de wijken van de stad. Hou voor het Cultuur Boost programma de website www.maakmeeinjewijk.nl in de gaten.

Vond je dit artikel nuttig? Ja / Nee
Dank voor je reactie. Kunnen we dit artikel nog verbeteren?
Dank voor je reactie. Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback!

Vragen?

Kom je er niet uit? Of heb je nog vragen over dit onderwerp? We helpen je graag!